Çalışma Saatleri
Avukata Sor

“Avukata Sor” için 14 yanıt

  1. Ayşegül avatarı
    Ayşegül

    Merhaba, benim geçen hafta duruşmam vardı ve ben avukatıma 2 ay önce tanık olarak çağrılması için bir isim vermiştim. Duruşmam geldi geçti ben kendim katılmadım, yurt dışında yaşıyorum. Avukatım bana duruşma sonrası tanığın çağrılması daha evvelden mümkün olmadığını söyledi, bunun sadece duruşma esnasında mahkemeden talep ederek o tanığın davet edilebileceğini söyledi. Bu doğru mu??? Ne bilim mahkemeye dilekçe yazarak ve yahut başka bir şekilde mahkemeye başvurup bir tanığın duruşma öncesi o celseye davet edilmesi (yetiştirilmesi) mümkün değil midir??
Saygılarımla,

    1. Av. Miray SAMAGAN avatarı

      Merhaba Ayşegül Hanım. Duruşma öncesinde dosyaya dilekçe sunularak, tanıkların duruşmada hazır olmaları için tanıklara duruşma gününü bildirir davetiye gönderilmesi talebinde bulunulabilinir. İlla ki duruşmada sözlü beyanda bulunulması gerekmiyor. Bilgilerinize…

  2.  avatarı
    Anonim

    Merhana bi sorum olucak biz esimle boşanma davasi actik ve davada bosandik daha sonra karar kagidini almadik ve tekrar birlestik bunun icin istinaf davasi actik ama tekrar bosanmaya karar verdik istinaf davasina red dava acabiliyormuyuz yada tekrar bosanma.davasimi acmamiz gerek

    1. Av. Miray SAMAGAN avatarı

      Merhaba. Anlaşmalı olarak boşanma kararı aldıysanız sıfırdan bir anlaşmalı boşanma davası açmanız daha kolay olacaktır.

  3. Kerim avatarı
    Kerim

    Bana bir avukat yazdı bir suçunuz var dedi eğer avukatın whatsappta yazan baro sicil numarasını araştırdığımda barodan çıkmazsa ne yapmam lazım

    1. Av. Miray SAMAGAN avatarı

      Merhaba Kerim Bey. Bu tarzda dolandırıcılık olayları çok olmaktadır. Hatta avukatın sicili, fotoğrafı kullanılmaktadır. Avukatlar bu şekilde para isteyemez. Şikayet edebilirsiniz.

  4.  avatarı
    Anonim

    Merhaba iyi akşamlar dilerim öncelikle verdiğim rahatsızlık nedeniyle özür dilerim sizden kusuruma bakmayın lütfen Avukatım Olmadığı için Bir konuda bilgilerinizi rica edeceğim Boşanma davasında Davacının tanığının kimliğinizi ibraz etmemesine avukatının kimliği olmadığıni belirtmesi üzerine Kimliksiz tanığı diğer tanıklara sorarak ibraz edemediği kimliğini ibraz etmiştir görülmüştür olarak tutanaklara geçmesine rağmen dinlemistir bu konuda hukuken ne yapabilirim şikayet ci olabilir miyim Birde Hakime hanımın bu uyguladığı prosedür hukuka uygun mu bilgi verebilirseniz sevinirim iyi çalışmalar dilerim.

    1. Av. Miray SAMAGAN avatarı

      Merhaba. Davanızı avukatsız takip etmeyi tercih ediyorsanız, usuli sorunları da kendi imkanlarınızla çözmeniz gerekir. Dışarıdan yönlendirme yapılması mümkün değildir. Davanızı kendiniz takip edecek yeterlilikte değilseniz, dava takibi konusunda bir avukattan destek alabilirsiniz. Ekonomik durumunuz avukat tutmaya elverişli değilse, bulunduğunuz yerdeki baronun adli yardım bürosundan ücretsiz avukat talebinde bulunabilirsiniz.

  5. Rukiye avatarı
    Rukiye

    Merhaba
Annemle babam 42 yıldır evliler, fakat arada boşanmış 5 sene kadar ayrı kalmış, sonra tekrar nikah yapmışlar, şimdi ilk evlilik süreleri içerisinde almış oldukları ev, boşanma süreçleri olduğu için ikinci evlilikle annemin hakkından çıkmış mı oluyor, şuan sadece babamın mı olmuş oluyor?

    1. Av. Miray SAMAGAN avatarı

      Sorunuzun cevabı, ilk boşanmada mal rejimi tasfiyesinin şekli ve tarihine göre değişir. Buna göre ilk evlilikteki edinilmiş mallarla ilgili talep hakkı olabilir veya olmayabilir. Her evlilikte mal rejimi tasfiyesi ayrı ayrı değerlendirilir.

  6. Sevim avatarı
    Sevim

    Mrb iyi gunler verdigin rahatsizlikdan dolayi özür dilrim simdi evli olupda bosanmak istyorum ama karsi taraf kabul etmiyor ve bn anlasmali bosanmak istyorum bu surecde bn anlasmali bosanma davasi acarsam karsi taraf mahkemelere gelmedi zaman mahkemede bosanma gbi bi durum ola bilirmi

    1. Av. Miray SAMAGAN avatarı

      Anlaşmalı boşanma tek taraflı olmaz. Taraflardan birisi boşanmak istemiyor ya da boşanmanın sonuçları konusunda tam bir anlaşma yoksa dava çekişmeli boşanma davası olarak görülür. Taraflardan birisi duruşmaya gelmezse tabii ki anlaşmalı boşanma olamaz.

  7.  avatarı
    Anonim

    Çekişmeli boşanmada çocuğumu alabilmek için kalemde hiçbir şey istemiyorum diyerek karlilikli imza attık Bunun hükmü var mıdır.Cicugumun nafakasını talep edebilir miyim.dava açsam.

    1. Av. Miray SAMAGAN avatarı

      Merhaba. Bahsetmiş olduğunuz husus kamu düzenine ilişkin olup, tarafların iradesine tabi kılınmamıştır. Küçüğün menfaatine aykırı olarak iştirak nafakasından feragat etmeniz geçersizdir. Bu sebeple müşterek çocuk lehine nafaka davası açmanız mümkündür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp
Size Yardımcı Olmak İçin Buradayız !
Av. Miray SAMAGAN
Merhabalar, Size nasıl yardımcı olabilirim ?